Anleggsgartner

Våre tjenester

Din lokale leverandør av gartner- og steinarbeider!

Vi kan legge belegningsstein, støttemur / murer, grunnarbeider og ferdigplen. Våre arbeidere har lang og omfattende erfaring innen anleggsgartneri.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker en uforpliktende befaring!

Belegningsstein

Å ha belegningsstein/betongheller på gårdsplassen eller i hagen hever standarden på eiendommen. Det finnes flere farger, former og leverandører, I tillegg til betong produkter leverer vi også storgatestein, smågatestein, skifer, kantstein og granittheller.

Våre prosjektleder er behjelpelig med å finne produkter og løsninger som passer til ditt uteanlegg.

Støttemur / murer

Med riktig bruk av støttemurer kan man oppnå utnyttelse av ubenyttet areal. En mur kan både være dekorativ og praktisk.
Vi leverer betongmurer, granittmurer, stablesteinsmurer og elementer for etablering av trapper.

Grunnarbeider

Vi tar på oss store og små graveprosjekter. Drenering rundt hus, masseutskifting, planering grunnarbeid på nybygg/tilbygg og sprengningsarbeider

Ferdigplen

Ferdigplen er en enkel og rimelig løsning og man har en bruksklar plen i løpet av 2-3 uker. Vår ferdigplen er dyrket i svært næringsrik og fruktbar jord som gir høy kvalitet. Vi sørger for nødvendige grunnarbeider, jord og planering før vi ruller ut ferdigplenen.

Vedlikehold av ferdigplen

Plenen bør klippes første gang så fort den har rotfestet seg og begynner å gro, vanligvis etter ca. to uker. Siden bør den klippes minst en gang pr. uke i vekstsesongen, litt sjeldnere vår og høst. Klipp såpass ofte at du unngår å klippe vekk mer enn 1/3 av den totale gresshøyden hver gang. Klippehøyden bør ikke være lavere enn 3,5 cm, kortere klippehøyde vil føre til at enkelte gressorter kan gå ut og mosen får gode vilkår. Klippehøyden bør økes litt utover høsten.

Gjødsling er viktig for å sikre god vekst og hindre etablering av mose. Plenen bør gjødsles med 4 kg Ferdigplen Gjødsel pr. 100 m2 om våren og 2 kg Ferdigplen Gjødsel eller kalksalpeter i begynnelsen/midten av juni. Ved stor slitasje, mye nedbør og lett jord bør det gjødsles hver 3.-4. uke i vekstsesongen. Plener som får mye gjødsel vokser mye og får stor slitestyrke, men de må også klippes ofte! Kalking bør gjøres hvert annet til tredje år, helst tidlig om våren, med 5-10 kg kalk pr. 100 m2. Hyppigere kalking kan vurderes på spesielle jordforhold, særlig i Sør-Norge.
Husk å lese etiketten på forpakningen nøye både på Ferdigplen Gjødsel og kalk for å unngå skader på plen og miljø.

Vanning utover det som er nødvendig i etableringstiden bør unngås. Gresset skal vannes først når det viser visningssymptomer og misfarging, og da med minst 20 mm hver gang. Hyppig og overdreven vanning med små mengder vil føre til at røttene bare utvikles i det øverste jordlaget. Vanning om våren kan være direkte skadelig.

Raking av plenen høst og vår er et viktig vedlikeholdstiltak. Løv og langt gress må fjernes om høsten for å unngå at plenen blir ”kvalt” over vinteren. Vårrengjøring gir lys og luft til nye skudd.

Plener er ofte utsatt for stor slitasje på små områder. Forsøk å flytte fotballmålet eller basketkurven litt rundt, og unngå hard bruk vår og høst. Grasdekket må få tørke opp om våren og bør ikke belastet fullt før etter første klipping. Etter hvert som grasveksten minker utover høsten bør bruken reduseres. Unngå å tråkke på graset de første 3-4 frostnettene. Mye tråkk og hardtrampet snø om vinteren kan føre til isdannelse og isbrann/soppskader.

Vær oppmerksom på at grasartene som inngår i en ferdigplen har litt ulike krav til gjødsling, vanning og klippehøyde. Avhengig av bruksmåte og vedlikehold vil artsblandingen endres over tid.
Ved legging om høsten, spesielt i fuktig klima, kan det dukke opp hattsopper i plenen. Disse forsvinner etter noen runder med gressklipperen.

Få en uforpliktende befaring!

Planlegger du et nytt prosjekt utendørs? Vi tilbyr en uforpliktende befaring på ditt prosjekt, i ditt område.

Ta kontakt med oss i dag!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle